Potrebno je:
400 g šampinjona
1 srednji struk praziluka
1 ljubičasti luk 1 veći paradajz 2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica 100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka 1 kašika aleve paprike
80 ml vode 1 kašičica brašna suvi biljni začin biber
posna testenina
Priprema 1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
2 Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
3
Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, posnom testeninom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za najlepsa posna jela ako postite imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
1 ljubičasti luk 1 veći paradajz 2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica 100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka 1 kašika aleve paprike
80 ml vode 1 kašičica brašna suvi biljni začin biber
posna testenina
Priprema 1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
2 Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.