POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Povrce i pirinac -prste da polizes


4 paprike ja sam koristila crvene
3 paradajza
1 Glavica luka
1 Mala kasika paradajz sosa
1 Mala kasikica soli
60g Rize-pirinca
100ml Vode
1 kasika ulja

Paprike i luk izrezite na male komadice.Paradajz ogulite i izrezite takodje na male komadice. Rizu operite i ostavite je sa strane. U manju serpicu stavite ulja i luk, i dinstajte dok luk ne omeksa, zatim dodajte paprike i dinstajte dok ne omeksaju. Dodajte na kraju paradajz i malo ih dinstajte. Dodajte u sve to soli, paradajz sosa i vodu i dobro sve promijesajte. Poklopite serpicu i kuvajte na srednjoj vatri jedno 25-30 minuta. Kada se skuvalo dodajte rizu i ako vam je previse gusto jos malo vode dodajte, ako volite gusto onda ostavite kako je. Neka se riza sa svime skuha i onda probajte ako vam nije dovoljno slano dodajte jos malo soli.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za punjene sampinjone na pirincu imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept