Za testo:
130 mlvode 40 gr maslaca malo soli 90 gt Pšeničnog oštrog brašna 2jaja
Za kremu:
1vanilin puding 50 gr šećera 250 ml mleka 200 ml Šlaga
Za prelev:
100 ml slatke pavlake 100 gčokolade za kuvanje
Za krem, prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo hladnog mleka.
Ostatak mleka skuvajte i maknite s vatre. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i miješajući kuvajte 1-2 minute te puding ohladite.
U ohlađeni puding umiješajte čvrsto tučeni šlag.
Za testo,
u manju posudu stavite vodu, maslac i so pa zakuvajte. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete grudvu veliku.
Smesu s brašnom malo ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje.
Smesu mešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Kuvano tijesto stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte hrpice veličine oraha.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 20 minuta.
Pečene profiterole ohladite.I presecite na pola.
U slastičarsku vrećicu s nastavkom za punjene stavite pripremljenu kremu od vanilije. U Svaki profiterol istisnite malo nadeva.i poklopite drugim delom,a ne morate ih seci mozete ih ostaviti i puniti spricom sa filom sa strane.
Za preliv, u slatku pavlaku umešajte iskidanu čokoladu, izmiješajte u jednoličnu smjesu i ohladite.
Ovim preljevom prelijte profiterole.ukrasite po ukusu.Mozete ukrasiti i samo istopljenom cokoladom.