Biskvit
8 bjelanjaka
150 g šećera
6 kasika ulja
100 g brašna
1 puna kasicica praška za pecivo
3 kasikice šećera u prahu za posipanje biskvita
fil
200 ml slatke pavlake
130 g kisele pavlake
50 g šećera u prahu
Najprije pripremite fil na sledeci nacin .Od slatkE pavlake izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Dobro promješajte.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.
Za pripremu biskvita umutite bjelanjke.
Za pripremu biskvita umutite bjelanjke.
Postupno im dodajte 2 kasike šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobijenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.
Dobijenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju.
U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobijenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.
Dobijenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju.
Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu.
Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom.
Neka se sasvim ohladi.Rolat premazati filom na njih posuti iseckane jagode,lagano ga uviti,mozete premazati rolat sa filom
i posuti jagodama ili ostaviti ovako.Ovaj biskvit je odlican za bilo koju drugu podlogu
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove..Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDEi posuti jagodama ili ostaviti ovako.Ovaj biskvit je odlican za bilo koju drugu podlogu
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE