Sastojci : kockica kvasca, 310 gr brasna ,100ml mleka,1 kasikica secera, 50gr secera u prahu, 60ml slatke pavlake, prstohvat soli, 50gr margarina, 2 zumanceta,vanil secer, rendana kora od pola limuna i jedno jaje za premazivanje testa.
U dublju posudu sjedinjiti mlako mleko s izmrvljenim kvascom, kasikicom secera i brasna ,dobro izmesati i ostaviti da nadodje. Posebno na tihoj vatri rastopiti slatku pavlaku, margarin i prstohvat soli. U vanglicu sipati polovinu brasna, dodati rastopljeni margarin,zumanca,nadosao kvasca,secer u prahu,vanil secer i rendanu koru limuna. Umesiti glatko testo , prekriti ga kuhinskom krpom i ostaviti da nadodje.
Za fil od oraha potrebno je 150 gr mlevenih oraha,50 gr secera,kasikica cimeta i 60 ml slatke pavlake.
U ciniji sjedinjiti mlevene orahe,secer,cimet i preliti toplom slatkom pavlakom, promesati.
Za fil od maka potrebno je 100 gr mlevenog maka, 25 gr secera i 60 gr slatke pavlake.
Slatku pavlaku ugrejati do tacke kljucanja pa preliti preko mesavine maka i secera, promesati.
Nadoslo testo istanjiti oklagijom . Polovinu testa premazati filom od maka,a drugu polovinu filom od oraha. Paralelne stranice urolati prema sredini kako bi se spojile. Pleh obloziti sa papirom i postaviti u njega oblikovanu strudlu sa zavrsecima okrenutim nadole. Strudlu premazati umucenim jajetom i peci u rerni.Podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.