3kg očišćene cvekle
4 srednja limuna
3l vode
5 limuntusa ili koji limun vise umesto limuntusa
1 konzervans
4kg šećera
Probala sam par recepata za ovaj sok ali ovaj mi se pokazao kao najbolji. Prokuvati vodu i ostaviti da se ohladi
.Cveklu očistiti i izrendisati.Limun dobro oprati i samleti na mašinu za meso.
Cveklu i limun staviti u ohladjenu vodu i malo rukama izgnječite da pusti još soka
.To radite sa rukavicama, jer će vam biti crvene ruke.Smesa neka stoji 48 sati sa povremenim mešanjem, obavezno.Procediti cveklu, trebalo bi da se dobije 4l soka.
U sok dodati šećer, limuntus i konzervans.
Mešati dok se ne istope svi sastojci
.Sipati u flaše i najbolje je kad odleži bar mesec dana i onda možete piti.
Mada mi pijemo mnogo ranije.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Ovaj sok je dobar za ljude koji su malkorvni..
Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE