POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slatki hleb na malo drugaciji nacin




Tijesto: 400 g brašna 1 vrećica instant kvasca
1/2 kašičice soli 4 kašike šećera
30 g istopljenog putera 200 ml toplog mlijeka 70 ml tople vode Preliv: 110 g istopljenog putera (ili margarina) 110 g običnog ili smeđeg šećeta
 1 vanilin šećer 2 kašike cimeta
 Priprema
1 Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Ostaviti prekriveno, na toplom, nekih 45 minuta.
Na dobro pobrašnjenoj radnoj plohi podijelite tijesto na 70-80 komada (ja sam podijelila na 77 komada). Od svakog komada oblikujte lopticu. Loptice ne moraju biti iste veličine.
 2 Kalup za kuglof dobro premažite margarinom ili puterom. Svaku lopticu umočite u preliv, pa ih redajte u kalup za kuglof. Preliv često miješejte, jer se šećer slegne na dno posude. Kad ste sve loptice poredali, ostatkom preliva prelijte loptice. Prekrijte čistom krpom i ostavite još 35-45 minuta ,da odmori.
 3 Pećnicu zagrijte na 180 C. Pecite nekih 30-35 minuta. Pečen hljeb izvadite iz rerne, preko stavite tacnu za serviranje, izvrnite, pa ostavite 5-6 minuta. Nakon toga skinite kalup.
video recept za ovaj hleb imate ovde

 4 Poslužite uz kafu ili čaj!Vrlo oprezne o sa pecenjem jer kao sto vidite meni je malo dohvatio  na krajevima sto bi se reklo.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept