POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Strudla sa visnjama-i ko nije ljubitelj visanja jesce je


Za testo: 600 g brašna 1 kocka kvasca
120 g šećera 120 g margarina
 2 žumanceta 3 dl mleka na vrh noža soli


Za fil: 1 kg višanja
 po potrebi šećer po potrebi gustin

 Za premazivanje: 50 g margarina
 Višnje očistiti od koštica, procediti dobijen sok sipati u šerpu. Dodati cepane višnje, šećer po ukusu, zavisi koliko su višnje kisele ili slatke. Ako je potrebno dodati i malo vode i kuvati oko 15 minuta. Skloniti sa vatre, ostaviti pet minuta, pa u to umešati kašiku-dve gustina i brzo mešati. Vratiti na šporet i kratko kuvati da se višnje zgusnu. Ostaviti da se hladi.


 U malo toplog mleka sa šećerom podići kvasac. U činiju sipati ostatak toplog mleka, šećer, otopljen margarin, žumanca, kvasac i promešati. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Oblikovati loptu i pokriti. Kad testo duplira izručiti na radni deo, podeliti ga na tri jednaka dela. Kratko premesiti svaku obgicu, pokriti 15 minuta da odmori. Svaku razviti u pravougaonik, premazati filom od višanja i uviti u rolat. Staviti pek papir u pleh veličine 38x22 cm i štrudle.

 Rastopiti margarin i odmah s njim premazati bočne strane štrudlica. Štrudle pokriti i ostaviti da narastu. Pre pečenja premazati topljenim margarinom cele štrudle i odozgo. Peći na 200* C, da lepo porumene. Pečene odmah premazati vodom (četkicom) i odmah pokriti debljom kuhinjskom krpom. Ostaviti tako desetak minuta. Ohlađene vaditi iz pleha, seći i posližiti.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept