POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ako ne znate sta cete sa tikvicama- kisele tikvice

VIDEO ZA SLATKO OD TIKVICA IMATE OVDE


4 kg zucchini tikvica tako ide u original receptu ja sam pravila od belih jer sam ih imala puno i nisam znala sta cu sa njima

2 l vode

½ l sirćeta
½ kg šećera
1 konzervans, bosiljak


1. Tikvice iseći na kolutove ili kockice i ostaviti sa strane.Ako su malo starije ukloniti onaj deo sa semenkama i seci samo mesnati deo

. 2. Vodu pomešati sa šećerom i sirćetom, pa prokuvati.
 Kada počne da vri skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
 3. U prohlađen presolac dodati konzervans i mešanjem rastvoriti.
 4. Prethodno oprane i osušene tegle napuniti tikvicama (po želji, dodati koji list svežeg bosiljka), pa preliti pripremljenom tečnošću do grla tegle. 
5. Zatvoriti, ostaviti prekriveno na toplom mestu da se ohladi
. 6. Sutradan odložiti u ostavu-

.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-Pljeskavice od tikvica koje i deca obozavaju imate OVDE














Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept