po potrebi krupna morska so, po potrebi prokuvana voda
Lubenicu oprati. Prvo iseci poprecno na zeljenu debljinu, a zatim na parcice.Parcice poredjati u staklenu teglu dok se tegla napuni.Napuniti teglu hladnom prokuvanom vodom. Isprazniti u drugu posudu, polako da ne ispadne neko parce lubeniceu, i izmeriti.
Na svaku 1 litru vode staviti 1 kafenu kasiku krupne morske soli.Pomjesati da se sol istopi.Slanu prokuvanu vodu vratiti u teglu. Ostaviti.-
Teglu sloziti u spajz i cekati da se lubenica ukuseli.Ja sam malo zakasnila ove godine pa sam nasla samo malo zrelije lubenice mada je mnogo ukusnije sa nezrelim.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE