POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Uskrsnja pogaca

Uskrsnja pogaca
Potrebno vam je: 200 ml mleka, 40 gr kvasca, kasikica secera, kasikica soli, 3 kasike secera, kesica vanil secera, 150 ml ulja, vode po potrebi, 3 jajeta, kilogram mekog brasna,  250 gr margarina ,  150 gr suvog grozdja i 150 gr suvih kajsija, jaje za premazivanje.
U mleko staviti kasicicu secera, izmrviti kvasac i ostaviti da nadodje. U posudu za mesanje penasto umututi jaja dodajuci jednu po jednu kasikicu secera. Zatim dodati so, ulje, vanil secer i kvasac. Postepeno dodavati brasno , pa umesiti glatko testo (po potrebi dodavati vode). Ostaviti da testo nadodje. Nadoslo testo podeliti na tri dela , premesiti, pa ostaviti ponovo testo da nadodje. Narasle jufke razvuci oklagijom i premazati omeksalim margarinom. 

Posuti suvim grozdjem i seckanim kajsijama, a zatim uviti u duze i tanje rolate . Prekrstiti rolate u pletenicu .Od gore ukrasiti po zelji a mozete i ostaviti samo tako,ovo ima sare jer je takva modla. Staviti u podmazan pleh ili modlu. Premazati ih umucenim jajetom I peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept