Za patišpanj:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašika kakaa
6 kašika mlevenih oraha
Beli fil: 600 ml mleka
12 kašika brašna
150 g šećera
250 g margarina
Voćni fil
450 gr. crvenog voća (ja sam koristila maline)
100 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
50 ml. vode za želatin
4 kašike šećera
Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Kora: Umutiti penasto jaja, a na pola mućenja postepeno dodavati šećer. Kad jaja budu čvrsto umućena, dodati preostale sastojke prethodno izmešane i sjediniti. Smesu preručiti u uljem podmazan i pobrašnjen pleh (veličina 32), pa peći na 200 stepeni i postepeno snižavati temperaturu, sve dok se kora ne odvoji od zidova tepsije.
fil: Odvojiti malo mleka i u njemu mikserom razmutiti brašno, a ostatak mleka staviti da se zagreva sa šećerom. U vrelo mleko uliti razmućeno brašno i skuvati kao puding, pa skloniti sa strane da se ohladi. Posebno penasto umutiti margarin pa mu postepeno dodavati beli fil i sve lepo sjediniti. Na koru ) naneti beli fil, pa preko njega vocni preliv .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašika kakaa
6 kašika mlevenih oraha
Beli fil: 600 ml mleka
12 kašika brašna
150 g šećera
250 g margarina
Voćni fil
450 gr. crvenog voća (ja sam koristila maline)
Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Kora: Umutiti penasto jaja, a na pola mućenja postepeno dodavati šećer. Kad jaja budu čvrsto umućena, dodati preostale sastojke prethodno izmešane i sjediniti. Smesu preručiti u uljem podmazan i pobrašnjen pleh (veličina 32), pa peći na 200 stepeni i postepeno snižavati temperaturu, sve dok se kora ne odvoji od zidova tepsije.
fil: Odvojiti malo mleka i u njemu mikserom razmutiti brašno, a ostatak mleka staviti da se zagreva sa šećerom. U vrelo mleko uliti razmućeno brašno i skuvati kao puding, pa skloniti sa strane da se ohladi. Posebno penasto umutiti margarin pa mu postepeno dodavati beli fil i sve lepo sjediniti. Na koru ) naneti beli fil, pa preko njega vocni preliv .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE