POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Utopljenici-jer se testo potopi u vodu i raste ko iz vode-ili bunar kifle



Utopljenici se tako zovu jer se testo potopi u vodu i raste ko iz vode, mada ih neki zovu i bunar kifle.
za 30-ak kolačića
2 jaja
4 kasike šećera
125 gr. istopljenog maslaca
1 dl. toplog mlijeka
300+ gr. brašna
200 gr. oguljenih samljevenih badema
malo korice limuna
1 kasicica soli
1/2 kockice svežeg kvasca
nekoliko kapi arome ruže ili kruškovca tako stoji u original receptu ali ja nisam imala pa sam bez toga
koliko treba kristal-šećera

Kvasac rastopiti u toplom mlijeku sa kasicicom šećera. Jaja umutiti sa šećerom. Dodati brašno, sol, badem, maslac, koricu limuna i aromu ruže te sa nadošlim kvascem i mlijekom zamijesiti glatko, mekano tijesto (ako je potrebno, dodajte još brašna). testo prebacite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu (može i najlon-kesa), vežite gumicom (ne previše čvrsto, da bi tijesto imalo prostora kad naraste) te uronite u posudu s hladnom vodom.Kada krpa (kesa) sa tijestom ispliva na površinu (nakon cca 2 sata) izvaditi tijesto i praviti kuglice veličine većeg oraha. Zatim ih razvući u valjak i spiralno umotati (valjajući ih u kristal-šećeru) te sastaviti u kružić, ili izaberite neki drugi oblik.Poenta je u testu i ukusu ne toliko u obliku.Redati ih na pek papir i peći u pećnici zagrijanoj na 200°C kratko, 10-15 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba,Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept