POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

VISNJE U LISNATOM TESTU -piramida kolac


Potrebni sastojci :
2 x 275 gr svežeg lisnatog testa
450 gr smrznutih višanja
2 velike kasike šećera
2 vrećice vanilin šećera
1 štapić vanilije
7 dcl mleka
1 žumanjak
2 vrećice pudinga od vanilije
10 dkg šećera
1 velika kasika gustina
10 dkg maslaca
300 ml vrhnja za šlag ili glazura od cokolade kao u mom slucaju 
Pripremanje:
Testo izreži na 10 jednakih trakica i po njemu rasporedi višnje pomešane sa 2 kasike šećera i 2 vanilin šećera.Krajeve testa spoji iznad višanja da dobiješ rolice.
Poslaži na pleh prekriven papirom i peci 10-tak minuta na 180C dok lagano ne porumene.
Pečene rolice dobro ohladi, pa tek onda vadi iz pleha.Za kremu stavi 1/2 litre mleka da prokuva zajedno sa štapićem vanilije.
U preostala 2 dcl mleka umešaj 1 žumanjak, 2 pudinga od vanilije, 10 dkg šećera i jednu punu kasiku gustina, te dodaj u kipuće mleko iz kojega prethodno izvadi štapić vanilije.
Kuvaj na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.Kremu ohladi uz mešanje da se ne stvori korica, a zatim je dodaj u 10 dkg dobro izradjenog maslaca.
Na pladanj složi 4 rolice sa višnjama i premaži ih kremom, zatim na kremu sledeće tri rolice koje nanovo premaži kremom, pa dve i opet krema i na kraju posljednju rolicu koju takodje premažeš kremom, a s malo kreme zagladi celi kolač izvana.
Na gotov kolač namaži izmuceno slatko vrhnje i po vlastitoj želji ukrasi tako je u original receptu koji imam medjutim ja sam stavila glazuru od cokolade Ostavi da se dobro ohladi u frižideru, ali može se konzumirati već 2-3 sata nakon pripreme.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept