POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Starinska baklava bez kora bez jaja-na brzaka

  • 4 dc mleka
  • 3 dc ulja



  • 7 kašika u vrh pune brašna
  • 15 kašika ravnih griza
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 100 gr suvog grožđa
  • prašak za pecivo
  • preliv
  • 450 gr šećera
  • 4 dc vode
  • Sve sastojke kašikom sjediniti,i sipati u pleh koji treba podmazati sa malo ulja i posuti prezlom,,dok se peče testo prokuvati preliv od šećera i vode i vrućim preliti vruće.
    Testo će  prilikom mešanja biti malo ređe ali tako treba
  •  treba da se peče dok dobije lepu rumenu boju na 200c oko pola sata ,netreba je seći pre zalevanja,jer i ovako jako lepo upije svu tečnostSlika je nastala pre zalevanja,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

  • Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

    procitaj i ovaj recept