Sastojci Potrebno je: 500 g brokolija
1 limun
1,5 dl maslinovog ulja
300 g sitnog sira
3 jajeta
1 kašika suvog biljnog začina 1 kašičica soli
Priprema
1 kašika suvog biljnog začina 1 kašičica soli
Priprema
1
Brokoli oprati pod mlazom vode, odvojiti cvetiće, staviti u dublju posudu i naliti vodom.
Posudu staviti na vatru, dodati sok od limuna, suve začine, so i 2 kašike ulja.
Poklopiti i pustiti da vri 5 minuta.
Pripremiti posudu u kojoj će se brokoli peći i podmazati je.
2 Brokoli vaditi rešetkastom kašikom i ređati u pripremljenu posudu.
3 Preliti brokoli sa polovinom ulja i ako je potrebno posoliti po vašem ukusu.
2 Brokoli vaditi rešetkastom kašikom i ređati u pripremljenu posudu.
3 Preliti brokoli sa polovinom ulja i ako je potrebno posoliti po vašem ukusu.
Umutiti jaja, dodati Moja kravica sitan sir, preostalo ulje i preliti preko brokolija.
4 Zagrejati rernu na 220 C i zapeći dvadesetak minuta, dok dobije lepu zlatno-žutu koricu.
4 Zagrejati rernu na 220 C i zapeći dvadesetak minuta, dok dobije lepu zlatno-žutu koricu.
Služiti toplo uz salatu od krastavca prelivenih jogurtom ili po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE