Fil od višanja:
500 gr. oceđenih višanja iz kompota
5 dcl. soka iz kompota
2,5 dcl vode
150 gr. griza
Zuti fil:
2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
7,5 dcl mleka
2 vanilin šećera
250 gr. maslaca
200 gr. šećera u prahu
oko 250 gr. petit keksa za podlogu
2 šlaga
Zuti fil: Skuvati pudinge sa 3 kašike šećera i vanilin šećerom i ostaviti da se ohlade.
Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa pudingom muteći mikserom velikom brzinom.
Priprema:
5 dcl soka iz kompota i 2,5 dcl. vode staviti da prokuva.
Ukuvati griz i posle desetak minuta kuvanja dodati šećer i višnje.
Posle minut, dva skinuti sa vatre, sipati preko slozenog keksa i ostaviti da se ohladi.zatim opet keks pa zuti fil.Na kraju ukrasiti slagom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći