Potrebno je:
7 kg paprika
4-5 glavica bela luka
3 veze peršuna
Smesa za barenje
3l vode
1/2l prirodno alkoholno sirće 9%
1/2l ulja
250gr šećera
250gr soli
1 kesica crna bibera u zrnu
1 list lovora
Parike očistiti od drške i semena, oprati svani i iznutra da izadje seme i dobro ocediti od vode.Iseckati beli luk i peršun. . Smesu za barenje staviti u sud da provri, kad provri stavljati desetak paprika, bariti samo da pusti 2-3 ključa ne sme da budu premekane.
Barene paprike redjati u teglu, svaki red posipati sa seckanim belim lukom i peršunom. Kad se tegla napuni sa paprikama, paprike pritisnuti sa plastičnom rešetkom za tegle, i napuniti teglu sa vrelom smesom gde se barile paprike.
Tegle dobro zatvoriti, pokriti i ušuškati dok se ne ohlade( važno je da smesa ključa kad se stavlja u tegle)Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE