TREBA VAM
OKO 5 KG OCISCENE I NA KRUPNIJE KOMADE ISECENE BUNDEVE
4 VANILIN SECERA
4 OCEDJENA LIMUNA ODNOSNO LIMUNOV SOK
5 KG SECERA I OKO 1L VOdE I RAZMUCENI KREC
STAVITE SECER I VODU DA SE UKUVA DA DOBIJE GUSTINU STVITE I VANIL SECER KADA DOBIJE GUSTINU ,STAVITE OCISCENU ISECKANU BUNDEVU I ONDA JE KUVAJTE KAO SVAKO SLATKO SKIDAJTE PENU POVREMENO NA KRAJU STAVITI SOK OD 4 LIMUNA I PROMESATI KUVATI JOS 5 MINUTA NA LAGANOJ VATRI ,MALO PROHLADITI PA SIPATI U TEGLE . MORATE PRE OVE PROCEDURE DA STAVITE BUDEVU TAKO OCISCENU U KRECNU RAZMUCENU VODU OKO 20 MINUTA DA ODSTOJI PA JE POSLE TOGA ISPERITE U TRI CETIRI VODE DA BI SE TAJ KREC DOBRO ISPAO
DA SE BUNDEVA NE RASPADNE PRILIKOM KUVANJA TAJ KREC GA UCVRSCUJEI POTREBNO JE CASA OD JOGURTA KRECA ZA 5 LITARA VODE.Recept nam je poslala nasa redovna citateljka Dara Veg i mi ga prenosimo u originalu.Ako i vi zelite da vam objavimo recept pisite na nas stranicu na fb