POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Madjarica

testo
  • 450 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g margarina
  • 50 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 4 kašike kisele pavlake
  • fil 
  • litar mleka
  • 10 kašika brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 250 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • glazura 
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • Brašno izmešati sa suvim sastojcima i dodati ostale sastojke, pa umesiti testo. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider na pola sata. Zatim testo podeliti na 4 jednakih delova, svaki deo razvijati tanko, po potrebi posipati radnu površinu brašnom, da se ne lepi, namotati na oklagiju i prebaciti na prevrnuti pleh od rerne na koji stavimo papir za pečenje. Peći u rerni na 180 C, 5-7 minuta. Korice moraju da ostanu bele.Izmešati brašno, kakao i šećer, pa razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti da prokuva sa vanilin šećerom. U provrelo mleko zakuvati razmućeno brašno, šećer i kakao, pa kuvati, uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. U vruće dodati čokoladu i maslac, dobro izmešati i odmah filovati korice, vodeći računa da se fil ne ohladi za to vreme. Ostaviti kolač na hladno nekoliko sati, pa ga premazati glazurom od čokolade. Otopiti čokoladu i ulje, pa preliti preko kolača. 

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept