.
Sastojci :
– 1 manja glavica kiselog kupusa
– 1 dimljena svinjska butkica (ili dve kolenice)
– 200 g suvih kajsija
– 5-6 čenova belog luka
– 2 veća krompira
– 3 lovorova lista
– 1 kašika bibera u zrnu
– 3 kašike ulja
– mešavina suvog biljnog začina
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Dimljenu butkicu (ili kolenice) iseći na manje komade.
2. Kiseli kupus iseći na tračice.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na veće četvrtine.
4. U širokoj vatrostalnoj posudi poređati prvo krompir i preko njega staviti kupus.
5. Staviti isečeno meso, rasporediti suve kajsije i lovorov list.
6. Oljuštiti beli luk. Veće čenove preseći napola, a manje ostaviti cele, pa dodati u pleh.
7. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom u zrnu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
8. Preliti vodom da sastojci ogreznu pa dodati ulje.
1. Dimljenu butkicu (ili kolenice) iseći na manje komade.
2. Kiseli kupus iseći na tračice.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na veće četvrtine.
4. U širokoj vatrostalnoj posudi poređati prvo krompir i preko njega staviti kupus.
5. Staviti isečeno meso, rasporediti suve kajsije i lovorov list.
6. Oljuštiti beli luk. Veće čenove preseći napola, a manje ostaviti cele, pa dodati u pleh.
7. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom u zrnu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
8. Preliti vodom da sastojci ogreznu pa dodati ulje.
9. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, od 2,5-3 sata. Po želji, poslednjih 10 minuta skinuti poklopac kako bi se uhvatila fina korica.