POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kiseli kupus sa butkicama i suvim kajsijama


.
Sastojci :

– 1 manja glavica kiselog kupusa
– 1 dimljena svinjska butkica (ili dve kolenice)
– 200 g suvih kajsija
– 5-6 čenova belog luka
– 2 veća krompira
– 3 lovorova lista
– 1 kašika bibera u zrnu
– 3 kašike ulja
– mešavina suvog biljnog začina
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Dimljenu butkicu (ili kolenice) iseći na manje komade.
2. Kiseli kupus iseći na tračice.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na veće četvrtine.
4. U širokoj vatrostalnoj posudi poređati prvo krompir i preko njega staviti kupus.
5. Staviti isečeno meso, rasporediti suve kajsije i lovorov list.
6. Oljuštiti beli luk. Veće čenove preseći napola, a manje ostaviti cele, pa dodati u pleh.
7. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom u zrnu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
8. Preliti vodom da sastojci ogreznu pa dodati ulje.

9. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, od 2,5-3 sata. Po želji, poslednjih 10 minuta skinuti poklopac kako bi se uhvatila fina korica.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept