POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca slasna bundevara

500 g kora za pitu
1 kg ociscene bundeve
2-3 kom jaja
5 kasika secera
125 ml ulja ili otopljenog margarina
malo prah secera za posipanje
Ocistiti bundevu od kore i semenki, a zatim izrendati
Na 1 kasici ulja ili margarina prodinstati bundevu dok ne postane kao pire, a zatim ohladiti.

U ohladjenu bundevu dodati zumanca i izmesati Posebno umutiti sneg od belanaca sa secerom i dodati u bundevu.Kolicina secera zavisi od bundeve da li je slatka, kao i od toga da li volite vise slatko. Ja sam stavila 5 kasika i mislim da je sasvim dovoljno. Prebrojati kore, podeliti na 4 dela i filovati kore: prskati kore sa uljem ili otopljenim margarinom i na poslednju koru staviti 1/4 fila. Urolati. Peci na 180 stepeni C oko 45 minuta.(Pecenje zavisi od struje, sporeta.Pre sluzenja posuti prah secerom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept