domaće kupine
šećer po želji
limunska kiselina
ja sam sve odokativno stavljala i po ukusu
recept za slatko imate ovde
Uberite domaće kupine,one najzrelije,koje se lako odvajaju,dobro ih isperite,ostavite da se ocijede i stavite kuhati u veću posudu,da jedno 10 minuta vriju.Zatim uzmite cedaljku u koju ste predhodno stavili gazu i propasirajte to malo.Kad ulijete sok u sito lagano sa kasikom miješajte da sok brže se cijedi.U situ će vam ostati dio kupina koji je spreman da napravite ukusnu domaću marmeladu od kupine.Tako procijeđen sok ponovno stavite u posudu na vatru,dodajte odmah šećer po želji i miješajte da se šećer rastopi.
Ako želite sok sačuvati za zimu,sada mu dodajte 2 kasicice limunske kiseline,a ako ga mislite potrošiti ubrzo,to nije potrebno.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE