POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mamino gravce na tavce

Pola kilograma pasulja tetovca skuvati,a pre toga naravno oprati ga i staviti u vodu da omeksa i nabubri. U vodu u kojoj se kuva mozete dodati malo sode bikarbone,brze ce se skuvati. U medjuvremenu isecete crnog luka na kockice, malo praziluka i proprzite na masnoci,da promeni boju i postane staklast. Slaninicu iseci na kockice i proprziti dok ne porumeni,dodati luk i praziluk,zaciniti i mesati zajedno i prziti nekih pet minuta. Kada je pasulj skuvan,procediti ga ,malo ostaviti da se prohladi. Pripremiti pekac ili vatrostalnu posudu,i prvo sipati pola pasulja,rasiriti po dnu ,preko njega sipamo slaninicu i luk,odgore pasulj. 

Sve to dobro promesamo,dodamo crvene aleve paprike,naravno ako volite, vegete i bibera. U masnocu koja je ostala posle przenja slanine ,sipati malo vode i preliti preko tog pasulja,tako da u posudi do pola bude tecnosti,kako pasulj ne bi bio suv. Staviti u rernu da se pece,ali posuda da bude poklopljena, posle pola sata skinuti ga i ostaviti da se pasulj zapece. Sluziti ga uz neku kiselu salatu ili tursiju.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept