Svako ima svoj recept za sarmu koji je proveren ,ovo je moj koji mi je prenela mama a njoj baka.
500 gr. crnog luka
500 gr. mleveno svinjsko meso
500 gr. junece mleveno meso
300 gr. dimljene slanine
100 gr. pirinca
oko 50 listova kiselog kupusa
po potrebi ulja ili masti
po ukusu soli,vegete,bibera
1 kasicica aleve paprike
zaprska
2-3 kasike masti
1 kasicica aleve paprike
po potrebi vode
500 gr. crnog luka
500 gr. mleveno svinjsko meso
500 gr. junece mleveno meso
300 gr. dimljene slanine
100 gr. pirinca
oko 50 listova kiselog kupusa
po potrebi ulja ili masti
po ukusu soli,vegete,bibera
1 kasicica aleve paprike
zaprska
2-3 kasike masti
1 kasicica aleve paprike
po potrebi vode
Uprziti luk,pred kraj dodati sitno seckanu slaninu da se malo uprzi.Dodati obe vrste mesa i dobro uprziti.Posoliti,staviti vegete i bibera.Na kraju dodati kasicicu aleve paprike,pirinac i sve dobro izmesati.Skloniti napravljen fil da se skroz ohladi,radi lakseg uvijanja sarmi Spremiti listove kupusa.Ja ih stavim preko cediljke,da se lepo ocede pre zavijanja sarme. U sud gde ce se kuvati sarma staviti po dnu listove kupusa Uzeti jedan list,staviti ga na dlan.Jednu kasiku fila staviti na list.Preklopiti kupus preko mesa sa desne strane ka levoj.Zavijati sarmu tako sto cete rukom malo zatezati kupus. Prstom uvuci deo kupusa na unutra.Slagati sarme Kada su slozene sve sarme,staviti preko par lista lovora.Napraviti zaprsku od malo masti i kasicice aleve paprike,preliti pola preko sarme.Preko staviti nekoliko lista kupusa.Preliti ostatkom zaprske,naliti vodom i staviti da se kuva sarma na tihoj vatri.