500 g kora za baklavu
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
1 čaša ulja
250 g pšeničnog griza
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
Šerbet:
600 g šećera
600 ml vode
1 vanilin šećer
1 limun - sok
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
1 čaša ulja
250 g pšeničnog griza
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
Šerbet:
600 g šećera
600 ml vode
1 vanilin šećer
1 limun - sok
Prvo skuvati šerbet i ostaviti da se hladi. Umutiti penasto jaja i šećer, pa dodati ulje pavlaku, dobro promešati. Sipati griz, prašak za pecivo i vanil-šećer, promešati. U nauljen pleh slagati po dve kore, premazati uljem, i na svaku drugu stavljati fil. Složenu baklavu iseći na rombove ili kocke i peći na 200 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz pećnice i malo prohladiti. Preliti hladnim sirupom. Prelivenu baklavu ostaviti da se dobro ohladi i upije šerbet i onda poslužiti.