Testo je isto samo je nadev drugaciji;jedna je sa sirom druga sa krompirom
500 g sira, a može i više ( po želji)
1 jaje
1 pavlaka
U posudu staviti sir i malo posoliti, dodati jaje i pavlaku
za pitice sa krompirom
malo vise od kilograma krompira
jedna veca glavica crvenog luka
so, biber,kasika-dvije milerama
Krompir oguliti,naribati ako pripremljen krompir prebaciti u cjediljku (ispod staviti drugu zdjelu da se voda cijedi), te dodati mu sitno, sitno isjeckan luk mileram, malo ulja, te zacine.
Tijesto
350 gr brašno
1 jaje
3 gr soli
150 ml vode
50 ml ulja
500 g sira, a može i više ( po želji)
1 jaje
1 pavlaka
U posudu staviti sir i malo posoliti, dodati jaje i pavlaku
za pitice sa krompirom
malo vise od kilograma krompira
jedna veca glavica crvenog luka
so, biber,kasika-dvije milerama
Krompir oguliti,naribati ako pripremljen krompir prebaciti u cjediljku (ispod staviti drugu zdjelu da se voda cijedi), te dodati mu sitno, sitno isjeckan luk mileram, malo ulja, te zacine.
Tijesto
350 gr brašno
1 jaje
3 gr soli
150 ml vode
50 ml ulja
Pomješajte lagano sve ove sastojke i počnite da mijesite tijesto. Dodajte u tijesto samo polovinu ulja a drugu polovinu ostavite za kraj. Mijesite dvije do tri minute. Ovoliko kora moze da vam bude dovoljno za 6 bureka. Kada ste zamijesili tijesto dodajte malo ulja te umjesite tijesto u ulju. Razdvojite tijesto na 6 kuglica ili na 3 zavisno dali želite da razvlačite kora za 2 bureka odjednom ili sve posebno. Stavite loptice tijesta na tanjir te pokrijte sa providnom folijom. Ostavite da odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi i sat vremena ili vise u frižideru. Tjesto moze da vam stoji i preko noći u frižideru, razvijati kore na pamučnom stoljnaku .Pospite stoljnak ili radnu površinu sa brašnom i odvojite jednu lopticu tijesta i počnite da razvijate na svoj način. Kada ste razvili samo malo možete početi izvlačiti sa rukama. Po korama sipajte fil u neke sa sirom u neke sa krompirom po zelji Pospite sa malo ulja, dve do 3 kašike, zavisno koliko volite masno te zamotajte kore lagano dižući stoljnak sa jedne i druge strane. Odsjecite rubove ako su previše prazni te umotajte lagano pitice.Stavite ih u tepsiju te premažite sa malo ulja te ostavite na sobnoj temperaturi samo 10 minuta pre pre pečenja. Zagrijte pećnicu na 250 stepeni i pecite 15 minuta zavisno od pećnice. Pred kraj pospite pite sa samo malo vruće vode u koju ste dodali samo kašikicu ili oko 8 maslaca. Vratite u pećnicu na samo jednu minuto da se zapeče.