Mozda mislite da je ovo pita ili proja ali nije ,bosanci je zovu jajausa jer ide dosta jaja
mi smo je pravili po ovom receptu
Dve jufke za pitu, 8 jaja, Solja kajmaka, 1/4 kg mladog sira, 1/2 I slatkog mlijeka, 10 dkg kukuruznog braSna, 1 casa pavlake i oko 15 dkg maslaca u nasem slucaju masti, malo soli.
Od jaja, kajmaka, sira, mlieka i kukuruznog brasna se pripremi fil tako stose jaja dobro istuku, doda ostalo i sve dobro izmjesa. jufke se razvuku i podele tako da ispadne 4 ,Prekrije se 1 jufkom pomascena tepsija,Jufka se pomasti, pa se slozi jos jedna jufka namazana rastopljenim maslacem u nasem slucaju sa masti, Na sloj jufki izlije se nadev i kasikom ravnomjerno rasporedi po celoj tepsiji Nadjev se zacini rastopljenim maslacom (mascu) i prekrije preostalim jufkama, koje se premascuju. I gornja jufka se pomasti, tako peci dok ne dobije zlatnu boju.
mi smo je pravili po ovom receptu
Dve jufke za pitu, 8 jaja, Solja kajmaka, 1/4 kg mladog sira, 1/2 I slatkog mlijeka, 10 dkg kukuruznog braSna, 1 casa pavlake i oko 15 dkg maslaca u nasem slucaju masti, malo soli.
Od jaja, kajmaka, sira, mlieka i kukuruznog brasna se pripremi fil tako stose jaja dobro istuku, doda ostalo i sve dobro izmjesa. jufke se razvuku i podele tako da ispadne 4 ,Prekrije se 1 jufkom pomascena tepsija,Jufka se pomasti, pa se slozi jos jedna jufka namazana rastopljenim maslacem u nasem slucaju sa masti, Na sloj jufki izlije se nadev i kasikom ravnomjerno rasporedi po celoj tepsiji Nadjev se zacini rastopljenim maslacom (mascu) i prekrije preostalim jufkama, koje se premascuju. I gornja jufka se pomasti, tako peci dok ne dobije zlatnu boju.