Kora:
300 gr mlevenog plazma keksa (1 kutija)
125 gr putera
10-15 kašika mleka
Fil:
2 kutije šabačkog ''a la kajmaka'' (500 gr)
14 kašika šećera (običnog, ne u prahu)
1 vanil šećer
1 kesica želatina
1/2 l slatke pavlake
preliv vocni po zelji od sezonskog voca-od voca mozete koristiti-jagode,maline, visnje
Kora: Keks, puter (koji je bar 2 sata bio na sobnoj temperaturi) i mleko dobro rukama izgnječiti, dok smesa ne bude kompaktna. Po potrebi dodati još malo mleka. Pripremiti tacnu i obruč od kalupa za tortu. Na tanjir staviti obruč, pa unutra smesu za koru, i prstima je utapkati za podlogu. Priprema fila: Želatin staviti u šerpicu i preliti ga sa 4 kašike hladne vode, pa ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku mikserom dobro umutiti.. U drugoj posudi šabački ''a la kajmak''(ili neki drugi krem sir) mikserom umutiti sa 14 kašika šećera i vanilom. Želatin polako zagrevati na šporetu, uz neprestano mešanje (ne sme da provri). Kad je blizu vrenja, a potpuno rastopljen, skloniti sa vatre i malo prohladiti, pa sipati u smesu sa sirom. Promešati. Sad dodati i ulupanu slatku pavlaku, pa nežno i polako obe smese sjediniti. Smesu sipati u obruč i poravnati. Složiti, ili jednostavno pobacati crveno voće odozgo, po kolaču ili preliti prelivom od sezonskog voca po ukusu.