POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca pica sa ludim testom

1400 gr brasna
500 ml mleka
2 case jogurta ( po 180 ml )
1 prasak za pecivo
100 ml ulja
2 jaja
40 gr svezeg kvasca
1 kasika secera
2 kasike soli ( ako pravite slano )kao ovo recimo za picu
ili 5 kasika secera ako pravite slatko


U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac i 1 zlicu secera. Promesati i neka stoji da kvasac odradi U vecu posudu dodati 1 kg brasna, so ili secer, prasak za pecivo, izmesati, jogurt, ostatak mleka, jaja, ulje, odradjeni kvasac. Dobro izmesajte, dodati ostatak brasna ( mozda vam nece trebati svi 1400 gr , ca 1350 gr do 1400 gr) Umesite testo Testo nauljiti sa podosta ulja ( ca 2 kasike ), staviti u vecu najlonsku vrecu i zavezati. Ostaviti u frizider preko noci. Vaditi po potrebi i peci sto god vam padne napamet ili sto god pozelite da jedete od peciva.U ovom slucaju sutradan izvadite i napravite koru za picu od preostalog mozete sta god zelite jer ce ostati Na koru ja stavim prvo kecap zatim salamu zatim sir kulen kobasicu krastavice opet kecap ili sta vec imate .Pecite dok kora kad je probedete viljuskom nista ne ostane na njoj.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept