POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca strudla

Tijesto
500g brasna
1 vrecica suhog kvasca
60g putera ili margarina istopljenog
1 jaje i 2 zumanjka
60g secera
1kasika meda
oko 200ml mljeka
malo izribane korice od limuna
malo soli
fil
500g oraha
150g secera
1vanilin secer
1kasikica cimeta po zelji
150ml vruceg mljeka

Prvo kvasac razmutite sa malo mlake vode i kasikicom secera.Brasno stavite u posudu i posolite dodajte zumanjke i jaje razmucena sa mljekom ,istopljeni margarin ,secer, med ,limunovu koricu i didignuti kvasac.Umjesite tijesto srednje gustoce koje mora biti glatko i nesmije se ljepiti po rubovima od posude.Tijesto prekrijte plasticnom folijom i stavite neka naraste . Pripremite nadjev: orahe sameljite i prelijte sa vrucim mljekom ,dodajte secer i cimet i sve dobro izmjesajte.moze i grozdjice Dignuto tijesto podjelite na dva djela i svaki razvaljajte u pravokutnik kojem su stranice dugacke koliki je i pleh ,namazite nadjevom i savijte. Stavite na namazan pleh i prekrijte i ostavite da se opet dizu.Prije stavljanja u pec ja ih premazem istopljenim puterom .Pecite ih 40-50 min.na 180 C. Kad se ohlade pospite secerom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept