Prvi put sam pravila kecap u koji se stavlja gustin,malo sam bila skepticna ali odlicno je uspeo.
paradajz odokativno sam stavljala
500 g šećera
200 g soli
200 g gustina
200 ml sirćeta
1 kesica origana
Prvo iseći paradajz, pa ga samleti. Mleti ga na vodenicu koja odvaja ljusku i semenke, tako da ostane samo sok paradajza. Potrebno vam je 7 litara tako samlevenog paradajza. Staviti ga da se kuva.Kada provri dodati šećer i so, pa kuvati tako 1 sat, da virucka na tihoj vatri. 10 min pred kraj kuvanja dodati gustin, koji smo prethodno razmutili u sirćetu. Dodati i origano, sve pomešati i kuvati do kraja. Tako skuvan kečap ostavite da se ohladi pa sipajte u flaše.Ako želite ljuti kečap, u toku mlevenja paradajza sameljite i ljute paprićice, sve ostalo je isto. Jačinu ljutoće određuje količina ljutih papričica.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE