POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Gibanica sa makom i jabukama i orasima


Za testo 2 solje (250 ml) Brasna
 2 solje(250 ml) Secera
1ceo i 1/4 Praska za pecivo
Za fil br. 1
 500 gr Krem sira (manje masnog)
 1 (200ml) Kisela pavlaka
 1 Jaje
Za fil br.
2 100 gr Maka
Za fil br.3
4 Jabuke (narendane)
1 kasicica Cimeta
 Za fil br.4
150-200 gr Oraha (seckanih ili mlevenih)
Za fil br.5
1/2 l Slatke pavlake
 1 Jaje
Prvo pomesati suve sastojke za testo . Nauljiti malo dublji pleh (kao za djuvec) pa po dnu posuti prvu petinu suve smese. Ja koristim istu solju s kojom merim , da bude 3/4 puna . Umutiti 500 gr krem sira sa jednom kiselom pavlakom i jednim jajetom i to pazljivo rasporediti preko prve petine testa. Posuti drugu petinu suvih sastojaka preko toga. Preko druge petine testa posuti 100 gr maka pa zatim opet odmeriti 3/4 solje suvih sastojaka i posuti preko toga. Preko trece petine testa rasporediti 4 narendane jabuke i posuti ih cimetom.Odmeriti opet 3/4 suvih satojaka i time prekriti jabuke. Preko cetvrte petine testa rasporediti seckane orahe i prekritiih poslednjim delom suvih sastojaka. Umutiti 1/2 l slatke pavlake sa jednim jajetom i naliti preko pete petine testa. Peci u vec zagrejanoj rerni na 200 c oko 1 sat mozda i krace (zavisi od pecnice) Kolac seci kad se ohladi.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept