Iz bakine pohabane sveske -recept za lenju pitu sa jabukama
Testo 2 srednje kasike masti
1 jaje 1 zumance
5 kasika secera
3 kasike mleka oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo
Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli
Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,mogu se i izrendati.zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.
Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom
.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijayeljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDERecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE