mleveni keks plazma 300 gr
margarin/maslac 125gr
sok i kora limuna 1 kom
slatka pavlaka 500ml
kisela pavlaka 180ml
voće po izboru
300 gr želatin
10gr šećer po ukusu
Pomešati margarin sa šećerom u prahu, potom postepeno dodavati keks, mleveni djumbir oko pola kašičice, zavisno od ukusa, rendanu koru i sok limuna,(ukoliko je malo tečnosti dodati bilo koji sok, ja sam sok od višanja) i formirati prvi sloj u kalupu br 26.
Umutiti slatku pavlaku mikserom, zatim kašikom postepeno dodavati kiselu pavlaku i ručno mešati polako.
Voće po izboru - , ušpinovati sa šećerom (ne znam tačnu količinu jer uvek stavljam otprilike, probam po ukusu ko kako voli), 10-ak min da se prokuvaju dok se šečer ne otopi.
Pripremiti želatin po uputstvu iz kesice i sjediniti sa voćnim sirupom. Ređati slojeve i staviti u frižider da se ohladi. Prijatno!
U ovom receptu imate i par video recepata mozda vas interesuju
Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
recept za kremastu tortu sa eurokremom imate OVDE
Recept za tortu od tri sastojka imate OVDE
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE