Mozda ce vam se ciniti neobican recept,bar se meni tako ucinilo,ali od tad ga pravim samo ovako,sa bilo kojim vocem
- 3 kg breskvi krusaka ili jabuka,na slici imate kruske i jabukej breskve
- po 6 kasika secera za 1 teglu od 750 g -neko stavlja i manje ja volim sladje
- voda
1. Breskve oprati, oljustiti i izvaditi kostice. Ako su krupne iseci ih na cetvrtine.Isto se radi sa svim vocem,secite ga na kocke ili kriske
2. Sloziti u ciste tegle/staklenke i dodati secer, po 6 kasika za svaku teglu od 750 g.
3. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voce i zatvoriti.
4. Na dno veceg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poredjeti staklenke ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.
5. Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pazljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade. Secer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti.Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli/staklenki od 750 g. Posluživanje Na isti nacin se moze pripremiti kompot i od drugog voca ( tresnje, visnje, kajsije,.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaa
..Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Recept za domaci sok od breskve imate OVDERecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE-