1/2 kg brašna
150 g sitnog sira
2 jaja
1/2 kockice kvasca
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
150 ml tople vode
U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne U vanglicu staviti brašno, dodati jaja, ulje, izmrvljeni sir, so i pripremljeni kvasac. Umesiti testo i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu. Naraslo testo izručiti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti 1cm debljine. Vaditi krugove, većom čašom ili kalupom za krofne, poređati ih na stolnjak, pokriti i ostaviti da odmore, 20 minuta. U odgovarajuću posudu sipati ulje (1/3 flaše) i kada se ugreje pržiti krogne. Na zagrejano ulje spuštati prvo stranu testa koja je bila na stolnjaku i poklopiti. Posle jednog minuta otklopiti, okrenuti krofne i pržiti, nepoklopljeno. samo se poklapa čim se testo stavi, jer tada jako lepo narastu Pržene krofne vaditi na kuhinjsku salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti tople a ukusne su i hladne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.