POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najlepse punjene paprike na malo drugaciji nacin-pravicete ih od sad samo tako


oko 8 kom. paprikasrednje veličine
500 gr mlevenog mesa, po izboru
100 gr pirinča
 1 jaje
 1 srednja glavica luka
1 kašikica Vegete
 1 kašikica Slatke mlevene crvene paprike
 1 kašikica soli
 1/2 kašikice mlevenog bibera
1 kašika seckanog peršunovog lista
SOS: 1 dl suncokretovog ulja
 3 kašike Oštrog brašna
 1/2 lit. gustog soka od paradajza 1 1/2 lit. mlake vode
2 kašikice soli 1 kašikica Vegete
 1 kašikica slatke mlevene crvene paprike 2 kašike šećera (kristal) Lovorov list
seckani peršunov list za posipanje na kraju
Prvo skuvajte sos. U lonac ( najbolje onaj od 5 lit.) sipajte ulje, malo ga ugrejte, pa dodajte brašno i popržite ga. Dodajte alevu papriku, promešajte i odmah zalijte sa paradajz sokom i vodom. Promešajte da ne bude grudvica, dodajte i ostale začine predviđene za sos (sem peršunovog lista, on je za kraj) i ostavite da provri.
Za to vreme napunite paprike . U mleveno meso dodajte sve sastojke sa spiska, promešajte i napunite izdubljene paprike.
 Ako vam ostane malo nadeva za paprike, napravite od njega kuglice veličine krupnog oraha i ubacite ih u sos zajedno sa paprikama.
 Sve zajedno kuvati oko 60 minuta. Na kraju probati da li je dobro začinjeno, popraviti ukus ako treba i posuti peršunovim listom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos jedan lepsi recept za paprike punjene sa sirom i krompirom imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept