oko 8 kom. paprikasrednje veličine
500 gr mlevenog mesa, po izboru
100 gr pirinča
1 jaje
1 srednja glavica luka
1 kašikica Vegete
1 kašikica Slatke mlevene crvene paprike
1 kašikica soli
1/2 kašikice mlevenog bibera
1 kašika seckanog peršunovog lista
SOS: 1 dl suncokretovog ulja
3 kašike Oštrog brašna
1/2 lit. gustog soka od paradajza 1 1/2 lit. mlake vode
2 kašikice soli 1 kašikica Vegete
1 kašikica slatke mlevene crvene paprike 2 kašike šećera (kristal) Lovorov list
seckani peršunov list za posipanje na kraju
Prvo skuvajte sos. U lonac ( najbolje onaj od 5 lit.) sipajte ulje, malo ga ugrejte, pa dodajte brašno i popržite ga. Dodajte alevu papriku, promešajte i odmah zalijte sa paradajz sokom i vodom. Promešajte da ne bude grudvica, dodajte i ostale začine predviđene za sos (sem peršunovog lista, on je za kraj) i ostavite da provri.
Za to vreme napunite paprike . U mleveno meso dodajte sve sastojke sa spiska, promešajte i napunite izdubljene paprike.
Ako vam ostane malo nadeva za paprike, napravite od njega kuglice veličine krupnog oraha i ubacite ih u sos zajedno sa paprikama.
Sve zajedno kuvati oko 60 minuta. Na kraju probati da li je dobro začinjeno, popraviti ukus ako treba i posuti peršunovim listom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos jedan lepsi recept za paprike punjene sa sirom i krompirom imate OVDE
500 gr mlevenog mesa, po izboru
100 gr pirinča
1 jaje
1 srednja glavica luka
1 kašikica Vegete
1 kašikica Slatke mlevene crvene paprike
1 kašikica soli
1/2 kašikice mlevenog bibera
1 kašika seckanog peršunovog lista
SOS: 1 dl suncokretovog ulja
3 kašike Oštrog brašna
1/2 lit. gustog soka od paradajza 1 1/2 lit. mlake vode
2 kašikice soli 1 kašikica Vegete
1 kašikica slatke mlevene crvene paprike 2 kašike šećera (kristal) Lovorov list
seckani peršunov list za posipanje na kraju
Prvo skuvajte sos. U lonac ( najbolje onaj od 5 lit.) sipajte ulje, malo ga ugrejte, pa dodajte brašno i popržite ga. Dodajte alevu papriku, promešajte i odmah zalijte sa paradajz sokom i vodom. Promešajte da ne bude grudvica, dodajte i ostale začine predviđene za sos (sem peršunovog lista, on je za kraj) i ostavite da provri.
Za to vreme napunite paprike . U mleveno meso dodajte sve sastojke sa spiska, promešajte i napunite izdubljene paprike.
Ako vam ostane malo nadeva za paprike, napravite od njega kuglice veličine krupnog oraha i ubacite ih u sos zajedno sa paprikama.
Sve zajedno kuvati oko 60 minuta. Na kraju probati da li je dobro začinjeno, popraviti ukus ako treba i posuti peršunovim listom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos jedan lepsi recept za paprike punjene sa sirom i krompirom imate OVDE