5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l sirceta (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran-
Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice. Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
U drugoj posudi pomiješajte sirce, šećer, sol i vinobran.
Posuti to po paprikama.
Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.
Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i zatvorite
.Slika je nastala pre sipanja rastvora.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE