Sastojci
6 osoba- 18 palačinki
- Punjenje:
- 800 gr mlevenog mesa po vašem izboru
- 2 glavice luka
- 2 kašikice Vegete
- 1 kašikica mlevenog bibera
- još malo soli, seckanog peršunovog lista i kisele pavlake
- Preliv:
- 3 kom. jaja
- 3 dl kisele pavlake
- malo soli
- nekoliko listića maslaca
Priprema 1. Luk sitno iseći, malo ga popržiti na ulju, pa dodati mleveno meso i na malo jačoj vatri ga pržiti dok ne ispari sva tečnost.
U međuvremenu dodati Vegetu i malo soli ako je potrebno. Na kraju umešati i seckani peršunov list. 2. Ispržiti palačinke. Svaku premazati kašikicom kisele pavlake i staviti oko dve kašike nadeva od mlevenog mesa, pa uvrnuti i ređati jednu do druge u dublji pleh dok se ne potroši sav "materijal".
3. Jaja, za preliv, izmutiti i dodati im kiselu pavlaku, malo posoliti, i sipati preko pripremljenih palačinki. Po vrhu poređati listiće maslaca i staviti u zagrejanu rernu, na 200C, da se zapeku i lepo porumene.POdelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za crno bele palacinke zebra palacinke da odusevite klince,prelepo izgledaju lako se prave imate OVDE