POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Punjene palacinke sa mlevenim mesom zapecene u rerni -bez przenjA u dubokom ulju

Sastojci

  6 osoba
  • 18 palačinki
  • Punjenje:
  • 800 gr mlevenog mesa po vašem izboru
  • 2 glavice luka
  • 2 kašikice Vegete
  • 1 kašikica mlevenog bibera
  • još malo soli, seckanog peršunovog lista i kisele pavlake
  • Preliv:
  • 3 kom. jaja
  • 3 dl kisele pavlake
  • malo soli
  • nekoliko listića maslaca

Priprema 1. Luk sitno iseći, malo ga popržiti na ulju, pa dodati mleveno meso i na malo jačoj vatri ga pržiti dok ne ispari sva tečnost.
U međuvremenu dodati Vegetu i malo soli ako je potrebno. Na kraju umešati i seckani peršunov list. 2. Ispržiti palačinke. Svaku premazati kašikicom kisele pavlake i staviti oko dve kašike nadeva od mlevenog mesa, pa uvrnuti i ređati jednu do druge u dublji pleh dok se ne potroši sav "materijal".
 3. Jaja, za preliv, izmutiti i dodati im kiselu pavlaku, malo posoliti, i sipati preko pripremljenih palačinki. Po vrhu poređati listiće maslaca i staviti u zagrejanu rernu, na 200C, da se zapeku i lepo porumene.POdelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za crno bele palacinke zebra palacinke da odusevite klince,prelepo izgledaju lako se prave imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept