POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sarene stangle


Sarene stangle
Potrebno nam je :
za kore: 250gr margarina, 250gr secera u prahu, 6 jaja, 270gr brasna ;
 za fil : 300gr secera,1dl vode, 125gr margarina, 250gr mlevenih oraha, 50gr cokolade, ekstrat jagode ; za glazuru : 200 gr secera u prahu , crvena kolacarska boja i 5 kasika vode
Umutiti jaja sa secerom u prahu . Posebno umutiti margarin pa ga sastaviti s jajima . Umesati brasno te smesu podeliti na cetiri dela. Sipati jedan deo u podmazam i brasnom posut pravougaoni pleh i peci 7-8 minuta na 180 stepeni. Na isti nacin ispeci jos 3 kore. U serpu sipati secer i vodu , kratko spinovati pa umesati margarin da se otopi i dodati mlevene orahe. Pripremljenu smesu podeliti na 3 dela . U jedan dodati cokoladu u drugi ekstrat jagode i malo crvene kolacarske boje. Na prvu koru naneti cokoladni fil, prekriti drugom korom , te nju preliti crvenim filom. Staviti trecu koru i preostali neobojani fil, Pa slaganje zavrsiti cetvrtom korom. Varjacom pomesati secer u prahu , vodu i crvenu kolacarsku boju pa dobijenu smesu preliti preko kolaca.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept