POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sladoled vocna torta -idealno rashladenje

Fil sa plazmom:

250 g šlag krema
250 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
200 g mlevene plazme

Fil sa višnjama:

250 g šlag krema
100 ml soka od isceđenih višanja
150 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
200 g oceđenih višanja

Obruč za tortu, veličine 26 cm, staviti na tacnu za tortu i unutrašnju stranu obložiti papirom za pečenje.Fil sa plazmom: U sud sipati šlag krem, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Mikserom dobro umutiti, a zatim dodati plazmu i varjačom promešati. Smesu sipati na pripremljenu tacnu i izravnati.

Fil sa višnjama: U sud sipati šlag, sok od višanja, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Dobro umutiti (možda će vam trebati malo više vremena u odnosu na prvi fil). Dodati šećer u prahu i još malo umutiti. Staviti oceđene višnje i varjačom promešati. Staviti preko prvog fila, izravnati i ostaviti u zamrzivaču najmanje na 2-3 h.

Izvaditi iz zamrzivača, skinuti obruč i papir i celu tortu iseći na željenu parčad, a onda držati u frižideru do služenja.

Dekorišite rendanom čokoladom ili po vašem ukusu.


Napomena: Koristite šlag krem (ne šlag penu), umesto višanja stavite maline ili neko drugo voće. U letnjim mesecima možete je čuvati u zamrzivaču, kao sladoled tortu.
Ako vam se sviđa recept, podelite ga sa vašim prijateljima Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE-Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept