POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pikantni lovacki gulas-odusevice vas

Sastojci

  6 osoba
  • 6-7 vecih glavica crvenog luka
  • 700gr juneceg ribica(junetine od buta)
  • 1 casa paradaiz pirea
  • 4 cesnja(krupnijih) belog luka
  • 2 kasicice zacinske, ljute tucane paprike
  • 1dl belog vina
  • 1 kasicica(kafena) senfa
  • po ukusu vegete, soli, bibera
  • malo ulja ili masti
  • voda ili supa(za dinstanje)
  • sargarepe po zelji par sampinjona,mada ja uglavnom pravim bez njih ovaj put su mi se nasli pri ruci pa sam i njih stavila
  • pola veze persunovog lisca

1. Glavice crvenog luka narezite na rebarca, zatim stavite u nauljenu serpu da se dinsta. Ukoliko stavljate sampinjone i njih prodinstajte
Nalite sa dve case vode ili supe. Poklopite.
 2. Luku dodajte meso narezano na kockice, i poklopite da se sve zajedno dinsta.
3. Dok se sve zajedno dinsta, povremeno promesajte i dodajte vode ili supe ako je uvrila(luk treba da se ukuva tako da se ne primecuje, i dobija se na gustini sto vise luka ima, i ako je dobro izdinstan.
 4. Kada je meso omeksalo, luk se napravio na kasu, dodajte iseckan beli luk, sargarepu izrezanu na kolutove, dodajte paradaiz pire, belo vino, senf, tucanu papriku, vegetu, biber, soli i vode tj. supe ako je potrebno.
Sve dobro promesajte, poklopite i ostavite da se sve zajedno jos kratko prokrcka.
 5. Kada je svo povrce naknadno dodato omeksalo i gulas se zgusnuo, skonite sa ringle i poklopite.Posluživanje
 Ovaj pikanti gulas mozete posluziti uz makarone, pire ili kuvani krompir..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ReCEpt za jedan fantastican rucak imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept