Fil:
450 g mešavine povrća za rusku salatu
200 g suvog vrata 300 g majoneza
250 g šunke
1/2 kašičice soli 1 kašičica senfa
4-5 kiselih krastavčića
Testo: 500g lisnatog testa 1 žumance
1 kockica margarina
Fil: Mešavinu povrća za rusku salatu kuvati 10-15 minuta, kada je povrće omekšalo, procediti i isprati hladnom vodom.
Pomešati sa ohlađenim povrćem, dodati majonez, senf i pavlaku, zatim začiniti.
Sve to promešati da se lepo sjedini
. Ostaviti u frižider, dok se testo ne pripremi.
2 Lisnato testo ostaviti 1-2 sata na sobnoj temp.dok se ne odmrzne.
2 Lisnato testo ostaviti 1-2 sata na sobnoj temp.dok se ne odmrzne.
Kada je odmrznuto, posuti sa malo brasna i rasklagijati testo malo tanje, ne previse.
Seci trake sirine oko 2 cm, duzinu odredite sami u zavisnosti kakve rolne zelite.
Ja sam pravila manje.
3 Limene kalupe za šam rolne premazati sa malo margarina.
3 Limene kalupe za šam rolne premazati sa malo margarina.
Uzeti isečenu traku i obmotati kalup tako da se testo preklapa, da nema šupljina, vrh kalupa lepo prekrite da se ne odmota tokom pečenja.
I tako dok se ne utroši materijal.
Poređati u pleh, premazati umućenim žumancetom,
4
Peći u rerni na 200 C dok lepo ne porumene.
Pečene rolne skidati odmah sa kalupa dok su vruće, i ostaviti ih da se skroz ohlade.
5
Izvaditi fil iz frižidera i puniti rolnice manjom kašičicom.
Vrh napunjenih rolnica zatvoriti sitno izrendanim kačkavaljem.ovde imate i neke video recepte mozda ce vas zanimati
Par recepata i video recepata kako da sami napravite slatki sto imate OVDERecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE-Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE