5 kg paprike
5 litara vode
7,5 dcl sirceta
8 dkg soli
15 dkg šećera
par komada belog luka izrezana
Paprike operite i razrežite na polovice ili kako vec zelite,mozete cak i cele. Vodu sa sircetom, šećerom, i soli prokuhajte.
Kada prokuva ubacite polovice paprike i pustite da proključa.
U oprane i zagrijane tegle poslažite polovice paprika, kada ih slažete možete dodati listiće bijelog luka između,i po koje zrno bibera po zelji i koji perusnov list odmah vruće zalijte smjesom
.
Zatvorite teglice utoplite ih cebetom i jastucima i čuvajte dok se ohlade, 48 sati
.
Spremite ih na prohladno i tamno mjesto, kada ih otvorite ako ih nećete brzo potrošiti, spremite ih u frizider, jer nemaju konzervansa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA KREMASTU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE