5 kg neočišćene višnje
3,2 kg šećer
200ml vrele vode
2 kom limuna sok
3 pak vanilin šećer
Oprati višnje,odstraniti koštice i ređati u šerpicu za kuvanje.Ja imam plastičnu spravicu za odstranjivanje koštica,dogodi se da promakne koja ali u principu je jako praktična zato sto nema nakapanje soka po rukama i na stolu {sok ide u posudicu sa kosticama pa je lako procediti ga i dodati u serpicu} Očistim manju količinu višnja i stavim u šerpicu,pospem šećer i tako dok ne bude sve gotovo,dodam casu vrele vode i stavim na vatru.Na ovaj način ne morate čekati da odstoje višnje sa šećerom ,kad budu sve ociscene odmah serpicu stavite na laganu vatru.
Kad počne da vri rešetkastom kašikom odstranjujete penu i povremeno protresete šerpicu.Kad je skoro gotovo dodajemo sok od limona i po želji vanilin šećer.Količinu koju sam navela ja sam kuvala 1,5 časa od početka vrenja,najsigurnija metoda provere je sa hladjenjem 1 kašike slatka
.Vruće slatko sipamo u zagrejane tegle,zatvorimo poklopcima i stavimo tegle u rerni oko 10 min na 100c ,isključimo rernu i ostavimo do drugog dana.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom
zatreba.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
.Vruće slatko sipamo u zagrejane tegle,zatvorimo poklopcima i stavimo tegle u rerni oko 10 min na 100c ,isključimo rernu i ostavimo do drugog dana.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom
zatreba.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.