POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domace pihtije

 manje 2 svinjske suve nogice 
2 svinjske suve kosti sa mesom moze i s   

 uve usi ili rep suvi ,sta imate ili volite

 beli luk
 so biber
Očišćene noge operite i stavite u veći lonac. Dodajte suve kosti i nalijte hladnom vodom da ogrezne i stavite da se kuva. Kuvajte na umerenoj temperaturi toliko dugo dok meso sa nogu i kostiju ne počne da otpada.  U toku kuvanja dolivajte vodu i skidajte masnoću da bi pihtije ostale bistre. Pred kraj kuvanja posolite i pobiberite po ukusu. Kad je sve kuvano, procedite supu, a meso očistite od kostiju i isitnite.  Beli luk očistite i stucajte Sve vratite u šerpu da kratko provri, a onda  razlivajte u tanjire. Ostavite pihtije na hladnom mestu da se stegnu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept