POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita sirnica





























Zamesite testo od 1 kg brasna, 1/2l mlake vode,1 kasike ulja,i jedne kasicice soli. Mesite testo dok se ne pocne odvajati od ruke. Testo podelite na tri jufke, premesite posipajuci malo brasna. Rasklagijajte vrlo malo, ostavite na krpu posutu brasnom i premazite uljem, zatim pokrijte cistom krpom i ostavite da odstoji. 
Sto prekrijte stolnjakom i pospite brasnom, lagano rukama rastanjite jednu jufku i stavite na sredinu stolnjaka. Razvlacite jufku  sa svih strana, dok ne predjete ivicu stola, pazeci da nepukne. Otkidajte krajeve i ostavite sa strane. Razvuceno testo poprskajte vrelim uljem. Zatim pospite nadevom od  pola kile sira,5 jaja i kasicicom  soli. Podignite stolnjak sa jedne strane i uvaljajte pitu do pola, zatim i sa druge strane. Poredjajte u pouljen pleh, tako ponovite i sa ostalim jufkama.Sa ovim jufkama mozete praviti i krompirusu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept