- 500 g izgnječenog pire krompira
- 1 kašičica pasiranog belog luka
- 1 kašika sitno iseckanog peršuna
- 1/4 kašićice bibera
- 50 g rendanog gouda sira
- 2 jaja
- 1 žumance
- 100 do 150 g brašna
- panko mrvice
- ulje za prženje
- 100 g cheddar sira isečenog na kockice
U veliku zdelu staviti izgnječen pire krompir, ) pasirani beli luk, sitno iseckan peršun,2 jaja, so, biber i izrendan sir i sve to sjediniti sa varjačom. U jedanu zdelu umutiti žumanac,u jedan tanjir staviti panko mrvice a u drugi brašno. Uzimati rukom od pripremljene krompir mase, malo prstima raširiti na vašem dlanu i staviti kockicu cheddar sira a moze i neka druga vrsta sira ako nemate ovaj u sredinu,zatvoriti krajeve i oblikovati u kuglicu. Svaku pripremljenu kuglicu uvaljati prvo u brašno, otresti višak, onda u žumanac, malo otresti višak i uvaljati u panko mrvice. Stavljati ih na tanjir. Kad ste zvršili sa kuglicama ostaviti ih u frižider najmanje pola sata da se stvrdnu.U manji wok sipati ulje i zagrejati ga na osrednjoj temperaturi i u zagrejanom ulju pržiti kuglice 2 do 3 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Poslužiti ih tople sa zelenom salatom. Nemojte stavljati puno kuglica u vruće ulje, jer nećete moći da ih okrećete,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Tako uraditi i sa preostalom masom.