POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ako vam je ostalo pire krompira od rucka.evo ideje kako da ga utrosite

  • 500 g izgnječenog pire krompira
  • 1 kašičica pasiranog belog luka
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • 1/4 kašićice bibera
  • 50 g rendanog gouda sira
  • jaja
  • žumance
  • 100 do 150 g brašna
  • panko mrvice
  • ulje za prženje
  • 100 g cheddar sira isečenog na kockice

U veliku zdelu staviti izgnječen  pire krompir, ) pasirani beli luk, sitno iseckan peršun,2 jaja, so, biber i izrendan sir i sve to sjediniti sa varjačom. U jedanu zdelu umutiti žumanac,u jedan tanjir staviti panko mrvice a u drugi brašno. Uzimati rukom od pripremljene krompir mase, malo prstima raširiti na vašem dlanu i staviti kockicu cheddar sira  a moze i neka druga vrsta sira ako nemate ovaj u sredinu,zatvoriti krajeve i oblikovati u kuglicu. Svaku pripremljenu kuglicu uvaljati prvo u brašno, otresti višak, onda u žumanac, malo otresti višak i uvaljati u panko mrvice. Stavljati ih na tanjir. Kad ste zvršili sa kuglicama ostaviti ih u frižider najmanje pola sata da se stvrdnu.U manji wok sipati ulje i zagrejati ga na osrednjoj temperaturi i u zagrejanom ulju pržiti kuglice 2 do 3 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
 Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Poslužiti ih tople sa zelenom salatom. Nemojte stavljati puno kuglica u vruće ulje, jer nećete moći da ih okrećete,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Tako uraditi i sa preostalom masom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama