: četiri šoljice brašna, kašičica soli,
dve kašičice praška za pecivo,
dve kašike masti ili putera,
1 i po šoljica mlake vode.
U veliku posudu sipajte brašno, so i prašak za pecivo, zatim dobro promešajte ove sastojke. U smesu dodajte mast ili puter i mesite prstima dok se sve ne izjednači. Sipajte vodu i nastavite da mesite. Kada dobijete testo koje se ne rasipa, izvadite ga iz posude, stavite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom i mesite nekoliko minuta dok ne postane dovoljno elastično.
Testo podelite na 24 jednaka dela. Od svakog dela napravite lopticu. Koristeći oklagiju koju ste posuli brašnom, kao i površinu na kojoj ćete raditi, razvijajte svaku lopticu u tortilju. Tortilju stavite na zagrejan tiganj i pecite je dok ne postane hrskava, a zatim je okrenite na drugu stranu. Ispečene tortilje stavite u posudu (najbolje keramičku) i poklopite ih ili prekrijte krpom. Ponovite postupak i sa preostalim tortiljama.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Rcept za tortilja sendvice imate kad kliknete OVDE